Řízečky z panenky
Suroviny
- 200 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
 - 200 g Fazole bílé
 - 100 g Rajčata
 - 200 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 400 g Vepřová panenka
 - 200 ml Olej stolní
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 894 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 456 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 138.5 mg
 - Draslík 1549.7 mg
 - Vláknina 17406.1 mg
 - Vitamín A 17406.1 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme v misce mouku, vejce, mléko, sůl, pepř, kypřící prášek a vše promícháme. Nastrouháme sýr a přidáme do těstíčka. Vše promícháme.
 - 
                                2
Nakrájíme na plátky maso, trochu posypeme moukou a obalujeme v sýrovém těstíčku. Poté ihned smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
 - 
                                3
Zelené i bílé fazolky zbavíme nálevu, necháme okapat a smícháme s nakrájenými rajčaty. Podlijeme lžičkou oleje a osmahneme.
 - 
                                4
Řízečky podáváme s fazolovou směsí.