Vepřové s hříbkovou omáčkou
Suroviny
- 300 g Vepřová panenka
 - 80 g Slanina vepřová
 - 250 g Chřest sterilovaný
 - 300 g Hříbky čerstvé
 - 250 g Sýr smetanový tavený 45%
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Česnek
 - 3 dl Bujón zlatý houbový
 - 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.94 polévková lžíce Olej olivový
 - 1.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 760 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 922 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 99.3 mg
 - Draslík 955.5 mg
 - Vláknina 4420.5 mg
 - Vitamín A 4420.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou panenku omyjeme a osušíme. Slaninu pokrájíme na hranolky. Špalíček masa prošpikujeme, osolíme, posypeme čerstvě pomletým černým pepřem a kmínem. Konzervovaný chřest scedíme z nálevu, nálev zachytíme.
 - 
                                2
Cibuli s česnekem očistíme a drobně pokrájíme. Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                3
V hrnci rozpálíme olej a maso restujeme přibližně 10 minut z každé strany dozlatova. Měkké maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a dáme do druhého hrnce, který zakryjeme poklicí.
 - 
                                4
K omastku přidáme lžíci másla, cibuli s česnekem, hříbky a vše za častého promíchání smažíme 5-8 minut. Ke konci přimícháme 3 dl houbového bujonu, ve kterém jsme rozmíchali tavený sýr. Omáčku povaříme přibližně 3-4 minuty, přimícháme smetanu, podle chuti dosolíme a opepříme bílým pepřem. Omáčku rozmixujeme dohladka. V pánvi přivedeme k varu 3 lžíce nálevu z nakládaného chřestu, přidáme lžíci másla, vložíme chřest a pod pokličkou ho ohřejeme.
 - 
                                5
Maso pokrájíme na plátky, které rozdělíme na talíře, maso polijeme omáčkou, přidáme na okraj chřest a podáváme.