Panenská svíčková s červenou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1643 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 120.1 mg
 - Draslík 853.7 mg
 - Vláknina 2232 mg
 - Vitamín A 2232 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Panenskou svíčkovou opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. V horkém tuku maso zvolna opékáme.
 - 
                                2
Propečenou svíčkovou vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, necháme rozpustit, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Přidáme mletou papriku, kečup a znovu osmahneme. Rozředíme vývarem, rozmícháme a krátce povaříme.
 - 
                                3
Nakonec přilijeme lehce našlehanou smetanu, provaříme a omáčku přecedíme.
 - 
                                4
Při podávání nakrájíme svíčkovou na plátky, srovnáme je na teplý talíř a vedle nalijeme omáčku.