Vepřový plátek grilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 1453 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 73.5 mg
 - Draslík 1445.8 mg
 - Vláknina 9755 mg
 - Vitamín A 9755 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme a prolisujeme, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme nadrobno, petrželku a oregano nasekáme najemno. Do misky nalijeme olej, ocet, přidáme chilli papričku, česnek, petrželku, oregano, sůl, pepř, zakápneme citronovou šťávou a důkladně promícháme. Vepřové maso nakrájíme na plátky a vložíme do misky s marinádou. Necháme marinovat nejméně 3 hodiny.
 - 
                                2
Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a podle chuti osolíme. Marinované plátky a brambory rozložíme na rozpálený gril nebo grilovací pánev a grilujeme z obou stran dokřupava. Během grilování maso potíráme zbylou marinádou.