Ostrý biftek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 594 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 74 mg
 - Draslík 840.5 mg
 - Vláknina 2890.5 mg
 - Vitamín A 2890.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bifteky osolíme, opepříme, lehce naklepeme. Vložíme do vhodné nádoby a v lednici necháme tři hodiny odležet. V pánvi na rozpáleném sádle opékáme po obou stranách 5 minut. Měkké bifteky vybereme z pánve a rozdělíme na jednotlivé talíře.
 - 
                                2
Do výpeku přidáme na tenké plátky pokrájený česnek a drobně nasekanou chilli papričku. Zalijeme trochou vody, promícháme, stáhneme ze sporáku. Do výpeku opatrně za stálého míchání vlijeme smetanu, posypeme majoránkou. Zamícháme a omáčkou polijeme talíře s bifteky. ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu, s vhodnou přílohou podáváme.