Vepřové s bostonskými fazolemi
Suroviny
- 100 g Chléb pšeničný (bílý)
 - 100 g Šunka dušená
 - 500 g Vepřová panenka
 - 800 g Fazole bílé sterilované
 - 400 g Rajčata sekaná
 - 2 kávová lžička Tabasco
 - 1 kávová lžička Paprika mletá uzená
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce paprika uzená
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 491 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 73.8 mg
 - Draslík 1632 mg
 - Vláknina 21359 mg
 - Vitamín A 21359 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu rozpálíme na 180 °C.
 - 
                                2
Smícháme olej, utřený česnek, uzenou papriku a potřeme tím vepřové maso nakrájené na medailonky.
 - 
                                3
Do pekáče dáme fazole, passatu, tabasco, cukr a šunku nakrájenou na kostičky. Promícháme. Přidáme vepřové maso. Pečeme 40 minut.
 - 
                                4
Chléb opečeme nasucho v pánvi (nebo ho přidáme na posledních deset minut do trouby) a dáme stranou.
 - 
                                5
Fazole s vepřovým masem podáváme s plátky opečeného chleba posypané petrželkou.