Beekenohfe
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 199 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 57.3 mg
 - Draslík 1064 mg
 - Vláknina 11214 mg
 - Vitamín A 11214 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na tenké plátky, oloupané brambory na silnější plátky a cibuli na kolečka.
 - 
                                2
Do kameninového kastrolu dáme vrstvu brambor, na ni plátky masa, cibuli a postup opakujeme. Vrchní vrstvu tvoří brambory. Každou vrstvu osolíme a okořeníme muškátovým oříškem a pepřem, úplně navrch pak položíme kousky másla a vše zalijeme bílým vínem. Pečeme bez pokličky ve středně vyhřáté troubě asi 3 hodiny.
 - 
                                3
Podáváme v nádobě, ve které jsme pokrm pekli.