Vepřová plec na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 288 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 128.3 mg
 - Draslík 649.7 mg
 - Vláknina 1507.8 mg
 - Vitamín A 1507.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přisypeme mletou papriku a ihned po zpěnění vmícháme omyté, na kostky nakrájené maso a za stálého míchání je osmažíme. Zmírníme příkon tepla a maso zvolna dusíme ve vlastní šťávě.
 - 
                                2
Když se šťáva vydusí na tuk, maso osolíme, zaprášíme moukou a mírně ji osmahneme. Podlijeme trochou vody a přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Vše dusíme do změknutí masa. Během dušení pokrm občas zamícháme a podle potřeby podlijeme trochou vody. Před koncem dušení přilijeme smetanu a přidáme prolisovaný česnek.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo rýže.