Guláš pochoutkový
Suroviny
- 500 g Cibule
 - 300 g Hovězí kližka
 - 300 g Vepřová plec
 - 300 g Králičí maso
 - 150 g Slanina vepřová
 - 40 g Sádlo škvařené
 - 500 g Brambory vařené
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 ml Zakysaná smetana
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 913 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 131 mg
 - Draslík 987 mg
 - Vláknina 8243.2 mg
 - Vitamín A 8243.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostičky a dáme každé zvlášť od sebe. Cibuli pokrájíme nadrobno a slaninu na kostky.
 - 
                                2
V hrnci vyškvaříme kostky slaniny, přidáme 2 lžíce sádla, přisypeme cibuli, necháme zrůžovět, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku a vložíme do hrnce hovězí maso. Orestujeme a jakmile pustí šťávu, ochutíme solí a pepřem. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vodou, vsypeme kostičky obou zbylých mas a vaříme hodinu a čtvrt. Přilijeme smetanu, ještě chvilku povaříme a můžeme podávat.
 - 
                                3
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.