Vepřová plec pečená po selsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1024 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 53.3 mg
 - Draslík 257.7 mg
 - Vláknina 911 mg
 - Vitamín A 911 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou plec opláchneme, potřeme česnekem rozetřeným se solí, vložíme do pekáče na cibuli nakrájenou na plátky a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vznikající šťávou a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova. Maso podle potřeby obracíme a dbáme, aby se cibule nepřipálila.
 - 
                                2
Upečenou plec vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a rozmícháme. Zalijeme vodou a nejméně 20 minut vaříme vzniklou šťávu.
 - 
                                3
Ke konci varu ji přisolíme, procedíme a krátce převaříme.