Jednohubky – karbanátky se sýrem
Suroviny
- 200 g Salát hlávkový
 - 200 g Hovězí maso přední
 - 250 g Vepřová plec
 - 80 g Sýr Čedar
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Cibule červená
 - 3 špetka Sůl
 - 2 špetka Cukr moučkový
 - 3 špetka Pepř bílý
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 4 polévková lžíce Máslo pomazánkové
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 1.5 polévková lžíce Řeřicha
 - 2 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 4 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 610 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 188.9 mg
 - Draslík 382.8 mg
 - Vláknina 4683.5 mg
 - Vitamín A 4683.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červenou cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Omyjeme řeřichu. Řeřichu drobně pokrájíme a odložíme do mísy. Maso omyjeme, osušíme a pomeleme.
 - 
                                2
Mleté vepřové maso z plece spolu s mletým hovězím předním masem dáme do mísy. Přidáme žloutek, hořčici, cibuli, strouhanku, bílý jogurt, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a odložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
 - 
                                3
Nastrouháme tvrdý sýr. Před vytvarováním karbanátku vmícháme do pomletého masa sýr a v rukách vytvarujeme malé karbanátky. Poklademe je na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova přibližně 20 minut.
 - 
                                4
Připravíme si krém: do misky dáme majonézu, pomazánkové máslo, čerstvě pomletý pepř, cukr, sůl a řeřichu a vyšleháme.
 - 
                                5
Omyjeme listy hlávkového salátu, vodu setřepeme. Salát ozdobně
 - 
                                6
položíme doprostřed talíře, okolo poklademe karbanátky, každý ozdobíme (pomocí zdobícího sáčku) krémem a hned servírujeme.