Těftěly s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 1389 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 95 mg
 - Draslík 367.1 mg
 - Vláknina 2019.3 mg
 - Vitamín A 2019.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně semeleme spolu s žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou a s polovinou dávky oloupané cibule. Směs osolíme, opepříme, přidáme polovinu prosáté hladké mouky a dobře promícháme.
 - 
                                2
Ze směsi tvarujeme kuličky (3ks na porci), v horkém tuku je opečeme a vyjmeme.
 - 
                                3
Ve výpeku osmahneme druhou část cibule drobně nakrájené, zaprášíme zbylou moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, rozšleháme, přidáme bobkový list a osolíme. Vše nejméně 1/2 hodiny povaříme.
 - 
                                4
Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na těftěly a znovu podusíme.