Finské smažené brambory s vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 255 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 28.4 mg
 - Draslík 1002.1 mg
 - Vláknina 11413 mg
 - Vitamín A 11413 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26 mg
 - Vitamín E 9.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté brambory uvaříme v 1,5 litru vody do měkka. Poté je scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné cibule pokrájíme na tenké plátky, vepřovou plec rozkrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Brambory, cibuli a maso dáme do mísy, dobře promícháme.
 - 
                                3
V hlubší pánvi nebo hrnci rozpálíme na správnou teplotu větší množství oleje. Po menších částech (čtvrtináche) vložíme do síta bramborovou směs s masem a cibulí, smažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Ochutíme solí, pepřem, necháme okapat a ihned podáváme jako přílohu k rybám, zelenině nebo masu.