Špízy z vepřového plecka v teriyaki omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 191 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 124.3 mg
 - Draslík 577.9 mg
 - Vláknina 527.5 mg
 - Vitamín A 527.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné plecko nakrájíme na kostky, přelijeme omáčkou a pod fólií necháme přes noc marinovat.
 - 
                                2
Marinované maso napichujeme na jehly a vložíme na plech s pečícím papírem. Špízy pod grilem předehřátým na střední teplotu grilujeme asi 15 minut. Během grilování špízy otáčíme a potíráme zbylou marinádou.
 - 
                                3
Na omáčku smícháme v rendlíku všechny suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme asi 6 minut.