Vepřové s arašídovým kari
Suroviny
- 400 g Vepřová plec
 - 175 g Baby kukuřice
 - 200 g Rýže jasmínová
 - 400 ml Mléko kokosové
 - 8 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Limetka
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 4 polévková lžíce Kari pasta
 - 4 polévková lžíce Máslo arašídové
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 811 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 279 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 71 mg
 - Draslík 1094 mg
 - Vláknina 16788.5 mg
 - Vitamín A 16788.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu.
 - 
                                2
Na oleji smažíme nasekané jarní cibulky. Po minutě přidáme vepřové nakrájené na nudličky a smažíme 5 minut. Poté vmícháme kari pastu a arašídové máslo a po 30 sekundách i cukr, sójovou omáčku a kokosové mléko a půl plechovky vody. Dobře promícháme a 15 minut povaříme.
 - 
                                3
Slijeme tekutinu, do ní přidáme kukuřičky a vaříme 3 minuty. Poté vmícháme limetkovou šťávu.
 - 
                                4
Rýži podáváme přelitou omáčkou a s vepřovou směsí.