Hrachová polévka se slaninou a vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 350 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 131.2 mg
 - Draslík 120.3 mg
 - Vláknina 4705 mg
 - Vitamín A 4705 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předem namočený hrách uvaříme s oloupanou cibulí do měkka, ještě horké prolisujeme.
 - 
                                2
Slaninu, nakrájenou na kostičky, rozškvaříme v hrnci. Vejce rozkvedláme. Polévku přivedeme k varu, přidáme česnek utřený se solí, rozkvedlaná vejce, horkou slaninu a odstavíme z plotny.
 - 
                                3
Nakonec do polévky vsypeme nakrájenou pažitku, při podávání do každé porce můžeme přidat na kostičky nakrájenou osmaženou žemli.