Kapusta dušená na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 160 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1294 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 10.2 mg
 - Draslík 783.8 mg
 - Vláknina 7193.8 mg
 - Vitamín A 7193.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 194.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapustu očistíme, opláchneme, rozčtvrtíme a vykrojíme košťál.
 - 
                                2
Takto připravenou kapustu nakrájíme na nudle nebo na menší kousky, krátce ji ovaříme v osolené vodě a scedíme.
 - 
                                3
Slaninu nakrájíme na nudličky nebo na kostičky a částečně ji roztavíme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme dorůžova a zastříkneme vodou.
 - 
                                4
Do základu vložíme ovařenou kapustu, přidáme pepř, majoránku a česnek utřený se solí a za občasného promíchání udusíme doměkka.