Bramborové špízy s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 164 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 68.3 mg
 - Draslík 1019.8 mg
 - Vláknina 13651.8 mg
 - Vitamín A 13651.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, scedíme, propláchneme, necháme vychladnout a oloupeme.
 - 
                                2
Každou krevetu zabalíme do 1 šalvějového lístku, každou bramboru do 1 plátku slaniny. Na každý špíz napichujeme střídavě krevety a brambory.
 - 
                                3
Na pánvi rozpálíme máslo a špízy na něm smažíme po každé straně 8 minut. Nakonec pokrm osolíme a opepříme.