Vepřové ražniči s lečem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 456 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 142.6 mg
 - Draslík 878.7 mg
 - Vláknina 2589.8 mg
 - Vitamín A 2589.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, lehce naklepeme, opepříme a osolíme. Kostky masa střídavě s kolečky cibule a plátky slaniny napichujeme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.
 - 
                                3
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm prudce špízy opečeme ze všech stran, poté zmírníme oheň a pomalu je dopékáme doměkka. Pokud je potřeba, můžeme je podlít vývarem a přikryté podusit.
 - 
                                4
Upečené špízy vyjmeme z pánve a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. V pánvi na tuku po pečení necháme povařit lečo.
 - 
                                5
Porce leča rozdělíme na servírovací talíře a na ně dáme ražniči. Podáváme se smaženými bramborovými hranolkami.