Krůtí stehna pečená na pivu
Suroviny
- 80 g Slanina vepřová
 - 1 ks Celer bulvový
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 4 ks Krůtí stehna
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 2 dl Voda pitná
 - 0.34 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 199 g
 - Sodík 494 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 191.1 mg
 - Draslík 1068.1 mg
 - Vláknina 9559.8 mg
 - Vitamín A 9559.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na proužky. Cibule a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Krůtí stehna omyjeme, osušíme, opepříme, osolíme, na několika místech prořízneme a do řezů vložíme plátky slaniny, poprášíme je moukou a dáme do pekáče nebo žáruvzdorné mísy. Přidáme k nim nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer, přilijeme olej a pivo a pečeme přikryté v předehřáté troubě, až je maso měkké.
 - 
                                3
Během pečení stehna poléváme vypečenou šťávou a v případě potřeby přilijeme vodu.