Kuře pečené na způsob bažanta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 1161 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 131.3 mg
 - Draslík 338.3 mg
 - Vláknina 872.4 mg
 - Vitamín A 872.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřata očistíme, opláchneme a prsa i stehna protkneme polovinou dávky slaniny. Pomocí jehlice nebo nití kuřata ztvarujeme a mírně je osolíme na povrchu i uvnitř.
 - 
                                2
Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme k ní polovinu dávky másla. Na tomto základu osmahneme jemně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, zastříkneme ji trochou vody a přidáme koření. Vložíme kuřata a za občasného přelévání šťávou a případného přilévání vody je pečeme doměkka. Dbáme, aby se nepřipálila cibule.
 - 
                                3
Měkká kuřata vyjmeme a do šťávy přidáme zbylé máslo.
 - 
                                4
Při podávání kuřeti vždy nasekneme klouby a porce přeléváme necezenou šťávou.