Pizza se šunkou a sardelovými řezy
Suroviny
- 20 g Droždí
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 150 g Šunka dušená
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 8 ks Sardelové řezy
 - 6 ks Feferony sterilované
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Sůl
 - 3 polévková lžíce Olivy černé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 688 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 9442 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 106.3 mg
 - Draslík 1798.2 mg
 - Vláknina 21212.5 mg
 - Vitamín A 21212.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 340.3 mg
 - Vitamín E 6.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnku rozdrobíme droždí, rozmícháme ve 4 lžících vlažného mléka, přidáme 2 lžíce mouky a cukr. Zamícháme a přikryté necháme vykynout.
 - 
                                2
Z kvásku, mouky, soli a zbylého mléka vypracujeme těsto, necháme je kynout asi 60 minut.
 - 
                                3
Těsto rozdělíme na dva díly, z každého vyválíme placku. Obě placky položíme na plech, vyložený pečicím papírem. Na placky rozdělíme na plátky nakrájená rajčata, půlkolečka cibule, na nudličky pokrájenou šunku, sardelové řezy, feferonky a olivy. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a oreganem.
 - 
                                4
Pizzy pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.