Šunkové závitky s kysaným zelím
Suroviny
- 400 g Zelí kysané
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 100 g Šunka dušená
 - 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 106 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 36 mg
 - Draslík 240.2 mg
 - Vláknina 5227.3 mg
 - Vitamín A 5227.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli jemně nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme vymačkané zelí a společně podusíme asi 5 minut. Mírně osolíme, opepříme a okořeníme kmínem.
 - 
                                2
Plátky šunky potřeme hořčicí, obložíme kysaným zelím a pevně stočíme. Závitky urovnáme do máslem vymazané nízké zapékací mísy, poklademe je plátky sýru a podlijeme pivem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut dozlatova.
 - 
                                3
Hotový pokrm poprášíme mletou paprikou a podáváme.