Vepřové žebírko se šunkou a vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 651 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 1322 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 301.5 mg
 - Draslík 476.6 mg
 - Vláknina 53 mg
 - Vitamín A 53 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a odsekneme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Žebírka na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.
 - 
                                3
Na zbylém výpeku ze žebírek opečeme plátek šunky a zároveň v tvořítku vytřeném trochou tuku připravujeme sázená vejce.
 - 
                                4
Nakonec žebírka přelijeme výpekem, ozdobíme opečenou šunkou, sázené vejce položíme navrch a ihned podáváme.