Roládky se šunkou a hráškem
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 150 g Hrášek
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Olej olivový
 - 50 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 100 g Šunka dušená
 - 10 g Sůl
 - 6 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 50 g Žampiony čerstvé
 - 20 g Droždí
 - 2 g Cukr moučkový
 - 250 g Passata (drcená rajčata)
 - 30 g Olej slunečnicový
 - 140 ml Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 694 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 11.9 mg
 - Draslík 115.9 mg
 - Vláknina 5015 mg
 - Vitamín A 5015 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme mouku, sůl, cukr a rozdrobené droždí. Přilijeme vlažnou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto. Poprášíme moukou a necháme na teplém místě kynout 30 minut. Potom těsto znovu důkladně prohněteme a necháme kynout ještě 1 hodinu.
 - 
                                2
Těsto rozválíme na tenčí plát a potřeme passatou. Cibuli nakrájíme nadrobno, šunku na kostičky, žampiony na plátky.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli se šunkou a osmažíme, přidáme žampiony, hrášek a smažíme ještě asi 3 minuty.
 - 
                                4
Směs z pánve rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše těsta, osolíme, opepříme, zavineme do rolády, potřeme máslem, posypeme strouhaným sýrem, položíme na plech s pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 minut.
 - 
                                5
Roládu vyjmeme, nakrájíme na menší roládky, upravíme na servírovací tác a podáváme.