Kuřecí játra po italsku
Suroviny
- 600 g Játra kuřecí
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 80 g Šunka od kosti
 - 50 g Šalvěj čerstvá
 - 500 ml Voda pitná
 - 125 ml Vývar drůbeží
 - 2 ks Rajčata
 - 4 ks Šalotka
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 cl Víno madeira
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 564 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 534.3 mg
 - Draslík 1207.7 mg
 - Vláknina 11366.5 mg
 - Vitamín A 11366.5 mg
 - Vitamín B6 2.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.2 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z jater z kuřete oddělíme tuk, oddělíme od sebe jejich přirozené poloviny a vložíme do síta. Opláchneme je pod studenou vodou. Ponecháme okapat a osušíme.
 - 
                                2
V misce smícháme mouku, sůl a pepř. Ve směsi obalíme játra.
 - 
                                3
Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme je. Dužninu rozkrájíme na kostičky. Na nudličky nakrájíme šunku.
 - 
                                4
Na hluboké pánvi rozehřejeme olej a vhodíme na něj játra. Opékáme zprudka 4 minuty. Potom játra vyjmeme a dáme stranou. Z pánve slijeme tuk a dáme na ni rozpustit máslo.
 - 
                                5
Na máslo vhodíme nasekanou šalotku, česnek a šalvěj. Podusíme, zalijeme madeirou a drůběžím vývarem. Povaříme, vmícháme rajčata a šunkové nudličky a vrátíme do pánve játra. Několik minut dusíme.
 - 
                                6
Nakonec před podáváním posypeme pokrm nadrobno posekanou petrželkou.