Vepřový guláš se šunkou a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 97201 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 617.9 mg
 - Draslík 806.8 mg
 - Vláknina 3075 mg
 - Vitamín A 3075 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 43.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na sádle zpěníme očištěnou a drobně rozkrájenou cibuli. Omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso přidáme na osmahnutou cibuli, osolíme a okořeníme. Z počátku dusíme maso bez podlévání a jakmile se vlastní šťáva z masa vysmahne, podléváme po malých dávkách horkým vývarem nebo vodou. Guláš bude tak šťavnatý.
 - 
                                2
Jakmile je maso měkké, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a ještě chvilku dusíme.
 - 
                                3
Hotový guláš před podáváním posypeme šunkou nakrájenou na malé proužky a strouhaným sýrem.
 - 
                                4
Jako přílohu podáváme rýži, brambory, noky anebo těstoviny.