Flanderská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 187 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 1389.4 mg
 - Draslík 162.2 mg
 - Vláknina 133.3 mg
 - Vitamín A 133.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový mozeček odblaníme, omyjeme a krátce povaříme.
 - 
                                2
Okapaný mozeček rozetřeme s hořčicí, osolíme, opepříme a postupně zředíme olejem. Nakonec do omáčky přidáme trochu octa.