Bůček s játry, slaninou a krkovičkou
Suroviny
- 400 g Bramborová kaše
 - 150 g Játra vepřová
 - 50 g Slanina vepřová
 - 150 g Uzená vepřová krkovička
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 100 ml Olej stolní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 kg Vepřový bok
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2044 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 187 g
 - Sodík 770 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 454 mg
 - Draslík 962.8 mg
 - Vláknina 4052.3 mg
 - Vitamín A 4052.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.9 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bůček osolíme, opepříme a vykrojíme v něm kapsu. Žemle namočíme do mléka, česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, játra, slaninu a krkovičku nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Slaninu a cibuli orestujeme, po odstavení vmícháme mletou papriku, po vychladnutí i krkovičku, játra, vymačkané žemle, vejce, majoránku, sůl a pepř. Maso naplníme nádivkou, zašijeme a zavážeme nití jako rolku.
 - 
                                3
V hlubokém pekáči rolku pokapanou olejem pečeme deset minut na 220 stupňů C. Pak ji podlijeme, přikryjeme alobalem a dusíme doměkka. Pak pečeme hodinu a dvacet minut dočervena. Rolku průběžně poléváme vlastní šťávou.
 - 
                                4
Po dopečení necháme patnáct minut odpočinout bez nitě, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.