Polévka z vepřové sleziny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1052 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 199.5 mg
 - Draslík 487.1 mg
 - Vláknina 1523.5 mg
 - Vitamín A 1523.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slezinu omyjeme a nožem pokrájíme najemno nebo naškrábeme.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme slezinu a lehce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
 - 
                                3
Celer a petržel nakrájíme na menší kostičky a vsypeme do polévky. Ochutíme pepřem, solí a vaříme 15 minut. Polévku zahustíme jíškou, přidáme prolisovaný česnek a povaříme ještě 5 minut.