Játrová paštika levná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 457 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 252 mg
 - Draslík 362.6 mg
 - Vláknina 3551.8 mg
 - Vitamín A 3551.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřová játra umeleme na strojku, vařené brambory šťouchadlem rozmačkáme.
 - 
                                2
Na hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a stáhneme z ohně. Přidáme mletá játra, rozmačkané brambory, vejce, dušenou rýži, ochutíme solí, pepřem a zasypeme strouhankou. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto.
 - 
                                3
Pekáček vymažeme sádlem a těsto do něj vložíme. Povrch těsta v pekáčku pokryjeme plátky slaniny. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut. V průběhu pečení paštiku poléváme vypečeným tukem.
 - 
                                4
Hotovou paštiku necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem.