Zabijačkový guláš
Suroviny
- 250 g Vepřové srdce
 - 250 g Vepřové ledvinky
 - 250 g Játra vepřová
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 5 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 kg Vepřové maso tučné
 - 2 hrnek Hovězí vývar základní
 - 1 polévková lžíce Majoránka
 - 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 801 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 381 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 365.5 mg
 - Draslík 429 mg
 - Vláknina 2739.9 mg
 - Vitamín A 2739.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme cibuli, nakrájíme a osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme nakrájené maso, očištěnou, spařenou a nakrájenou ledvinku, pokrájená játra a srdce. Vše osmahneme.
 - 
                                2
Až se vypaří voda, přidáme papriku a necháme zpěnit. Poté podlijeme teplým vývarem, osolíme, přidáme česnek, pepř, kmín a majoránku. Dusíme, dokud nezměkne maso.
 - 
                                3
Poté necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dusíme 15 min.