Vepřová játra v pikantní omáčce
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 1600 g Játra vepřová
 - 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Ořechy burské pražené
 - 300 g Rajčata
 - 200 g Vejce slepičí
 - 15 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 150 g Česnek
 - 50 g Cukr krupice
 - 20 g Glutasol
 - 100 g Zázvor celý
 - 50 g Pažitka
 - 50 g Solamyl
 - 100 ml Omáčka sójová
 - 80 ml Víno bílé
 - 50 ml Ocet kvasný lihový
 - 300 ml Olej stolní
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 921 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 583 mg
 - Draslík 848.6 mg
 - Vláknina 6510 mg
 - Vitamín A 6510 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřová játra odblaníme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Opepříme je, potřeme utřeným česnekem a obalíme v prosáté mouce a rozšlehaných vejcích.
 - 
                                2
Plátky v horkém tuku rychleji opečeme, vyjmeme je a osolíme.
 - 
                                3
Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na výpeku spolu se zázvorem a třeným česnekem. Přidáme víno, ocet, sůl, cukr, glutasol, sójovou omáčku a dobře provaříme. Nakonec zahustíme máčeným škrobem.
 - 
                                4
Při podávání přeléváme plátky jater omáčkou, sypeme je jemně nakrájenou pažitkou a drcenými burskými oříšky a každý plátek obložíme rajčaty nakrájenými na kolečka.