Brambory s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 490.8 mg
 - Draslík 903.5 mg
 - Vláknina 7283.9 mg
 - Vitamín A 7283.9 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Játra očistíme a rozkrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno.
 - 
                                2
Brambory uvaříme ve slupce, každou v půlce rozlomíme, potřeme sádlem, položíme na plech a upečeme dozlatova.
 - 
                                3
Mezitím na oleji zpěníme cibuli, přidáme játra, kmín a zhruba deset minut za stálého míchání restujeme. Poté přelijeme rozšlehanými vejci, osolíme, posypeme chilli kořením a promícháme a chvilku smažíme.
 - 
                                4
Játra podáváme s pečenými bramborami.