Omeleta s játry a houbami
Suroviny
- 220 g Játra vepřová
 - 120 g Sýr Parmezán
 - 60 g Lišky čerstvé
 - 80 g Hříbky čerstvé
 - 100 ml Víno Marsala
 - 8 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.08 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 752 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 688.7 mg
 - Draslík 447.8 mg
 - Vláknina 521.3 mg
 - Vitamín A 521.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra nakrájíme na kostky a zaprášíme moukou.
 - 
                                2
Petrželku nasekáme najemno, houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na kusky.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme 2lžíce másla, přidáme stroužek česneku a houby a cca 10min orestujeme. Poté přidáme játra, zalijeme vínem a cca 5min povaříme. Ochutíme solí, pepřem a posypeme petrželkou.
 - 
                                4
V misce rozšleháme vejce se strouhaným parmazánem, ochutíme solí, pepřem a petrželkou.
 - 
                                5
Rozehřejeme pánev, potřeme olejem a postupně vlijeme těsto. Usmažíme 4 omelety, každou cca 3minuty.
 - 
                                6
Omelety naplníme směsí jater a hub, přeložíme napůl a rozdělíme na talíře. Přelijeme šťávou z jater a ihned podáváme.