Mleté krokety plněné játry
Suroviny
- 300 g Maso mleté - mix
 - 100 g Játra vepřová
 - 100 g Slanina vepřová
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 350 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 153.9 mg
 - Draslík 223.7 mg
 - Vláknina 1868.8 mg
 - Vitamín A 1868.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli rozmělníme, Přidáme mleté maso, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli (1/2 ks), 30 g slaniny nakrájené na kostičky, vejce, mouku, prolisovaný česnek, sůl a koření. Vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Z masové směsi tvarujeme 12 tenkých placiček, poklademe je očištěnými, na hranolky nakrájenými játry a stočíme do tvaru malých kroket.
 - 
                                3
Krokety opékáme po všech stranách na rozehřátém oleji. Na talířích je posypeme zbylou cibulí nakrájenou na kolečka a osmaženou na zbylé slanině.