Zapečené brambory s vepřovými žebírky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 326 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 165 mg
 - Draslík 1151.5 mg
 - Vláknina 8471.8 mg
 - Vitamín A 8471.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Urovnáme je ve vrstvách do máslem vymazané zapékací mísy, každou vrstvu osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Zakysanou smetanu promícháme s mlékem a nalijeme na brambory. Vepřová žebra omyjeme, osušíme, ze všech stran do nich vetřeme sůl a pepř. Maso poklademe na brambory a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
 - 
                                3
Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.