Brambory s jablky a vepřovými žebírky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 553 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 107.1 mg
 - Draslík 743.9 mg
 - Vláknina 14363 mg
 - Vitamín A 14363 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá žebírka naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle na pánvi po obou stranách. Urovnáme je do vymazaného pekáče.
 - 
                                2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli podusíme na zbylém másle na pánvi, prolisujeme sítem a zahustíme vejcem a strouhankou. Cibulovou kaší pokryjeme žebírka v pekáči.
 - 
                                3
Uvařené, na plátky nakrájené brambory urovnáme do jiného pekáče střídavě s plátky jablek, pokapeme máslem a pečeme, až jablka změknou.
 - 
                                4
Upečená žebírka upravíme na mísu a obložíme bramborami a jablky. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem a podáváme.