Dušená žebra se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1188 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 91 g
 - Sodík 798 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 305.7 mg
 - Draslík 1712.8 mg
 - Vláknina 16409 mg
 - Vitamín A 16409 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 183.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá vepřová žebra pokrájíme na menší kusy, které osolíme. V hrnci rozehřejeme sádlo a žebra zprudka z každé strany opečeme dozlatova.
 - 
                                2
Pokrájené kysané zelí propláchneme (jen pokud je velmi kyselé) a přidáme ho k masu. Můžeme přidat i 1 lžíci cukru. Ještě přidáme omyté, pokrájené pálivé papriky (bez jádřinců), vše posypeme mletou sladkou paprikou a promícháme. Přilijeme 1-2 dl vody a necháme při mírné teplotě pod pokličkou dusit do změknutí masa.
 - 
                                3
Maso dobře podušených žeber se samo odděluje od kostí.