Vepřová žebírka se švestkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 767 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 428 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 182.3 mg
 - Draslík 729.9 mg
 - Vláknina 2591 mg
 - Vitamín A 2591 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pokrájíme jarní cibulky na kusy o délce 7cm. Oba konce rozkrájíme na tenké proužky, ale ve středu necháme kousky celé. Vzniknou nám ozdobné střapce. Ponoříme je do mísy s ledovou vodou na 30 minut, aby se rozkrájené konečky rozvily.
 - 
                                2
Žebírka rozdělíme na jednotlivé kusy, povaříme je v hrnci s vařící vodou 5 minut, poté necháme okapat.
 - 
                                3
Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme rozetřený česnek, zázvor a smažíme 2 minuty, přidáme švestkovou omáčku, sherry brandy, sójovou omáčku a hoisin omáčku. Vše prohřejeme.
 - 
                                4
Potřeme touto směsí žebírka a pečeme 10 minut, poté je potřeme a pečeme dalších 20 minut.
 - 
                                5
Podáváme horké.