Žebírka na grilu
Suroviny
- 1 kávová lžička Majoránka
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Bazalka
 - 2 kávová lžička Koření grilovací
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 2 kg Vepřová žebra
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 6 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1213 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 97 g
 - Sodík 1217 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 324 mg
 - Draslík 975.5 mg
 - Vláknina 1221.3 mg
 - Vitamín A 1221.3 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a osušíme vepřová žebírka vcelku.
 - 
                                2
Připravíme marinádu: do misky dáme 2 lžíce olivového oleje, 6 lžic kečupu, 2 lžíce tekutého medu, 1 lžíci sójové omáčky, 2 lžičky mořské soli, 1 lžičku majoránky, 1 lžičku oregana, 0.5 lžičky tymiánu, 0.5 lžičky bazalky, 2 lžičky grilovacího koření, 0.5 lžičky chilli, 2 dl piva, 3 stroužky prolisovaného česneku a 1 lžičku zázvoru. Směs dobře promícháme, potřeme jí žebírka a odložíme minimálně na 12 hodin do chladna. Během té doby maso alespoň 2 x otočíme a potřeme marinádou, která stekla.
 - 
                                3
Druhý den žebírka grilujeme a potíráme marinádou.
 - 
                                4
Grilujeme přibližně 2-4 hodiny, raději pomalu, nad nepřímým ohněm, aby žebírka byla šťavnatá.