Plněná vepřová žebírka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Salám měkký
  • 100 g Slanina vepřová
  • 120 g Vejce slepičí
  • 40 g Sůl
  • 50 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 1500 g Vepřová pečeně
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 652 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1863 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 188.2 mg
  • Draslík 550.4 mg
  • Vláknina 882 mg
  • Vitamín A 882 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vepřové pečeně odsekáme částečně kosti, omyjeme ji a nasekáme jednotlivá žebírka. Naplocho je částečně prořízneme, aby vznikl otvor pro náplň.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a částečně ji roztavíme. Na slanině mírně osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám, očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony, vejce a směs mírně osolíme, opepříme a necháme zhoustnout.

  • 3

    Směsí naplníme žebírka, uzavřeme párátkem nebo jehlicemi a vložíme do pekáče vymazaného tukem.

  • 4

    Žebírka mírně osolíme, poprášíme prosátou moukou, vložíme do pečícího zařízení a po krátkém prudkém opečení je podlijeme vodou. Za občasného přelévání vzniklou šťávou a podlévání vodou je upečeme doměkka.

  • 5

    Upečená žebírka vyjmeme a šťávu procedíme. Nakonec šťávu zjemníme máslem.

Komentáře k receptu