Sladkokyselá vepřová žebírka na čínský způsob
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 ks Vepřová žebra
 - 1 ks Kapie
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 0.5 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 36 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 104 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0.2 mg
 - Draslík 17 mg
 - Vláknina 192.3 mg
 - Vitamín A 192.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žebírka nasekáme na 4 až 6 cm dlouhé kousky a osmažíme je ve větším kastrolu. Pokud jsou tučná, smažíme je bez tuku, k libovým přilijeme trochu oleje. Žebírka smažíme zvolna za stálého míchání, vypečený tuk sléváme. Maso změkne za 30 až 45 minut. Když je měkké, slijeme přebytečný olej a kastrol odstavíme z ohně.
 - 
                                2
V druhé pánvi připravíme omáčku. Vlijeme vodu a přivedeme ji k varu, přidáme sójovou omáčku, ocet, cukr, Solamyl, podle chuti chilli, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme a omáčku vaříme, dokud nezhoustne. Měla by mít sklovitou konzistenci a nestékat.
 - 
                                3
Do omáčky vložíme osmažené maso a necháme chvíli zaležet.
 - 
                                4
Zatím omyjeme kapii, rozpůlíme ji, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky nebo malé kousky. opláchneme nať petrželky a nasekáme ji na jemno. Kapií i petrželkou pak na talíři ozdobíme maso.