Kančí pečeně s jablečným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 526 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 154 mg
 - Draslík 1099.6 mg
 - Vláknina 12141.6 mg
 - Vitamín A 12141.6 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.3 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dvě cibule a kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci s asi litrem vody povaříme s bobkovými listy, zrníčky pepře a celerovými listy, cibulí a kořenovou zeleninou. Po chvíli vložíme kančí krkovičku, osolíme a vaříme do změknutí.
 - 
                                2
Krkovičku vyjmeme, uvolníme od kosti, nakrájíme na silné plátky a vložíme zpět do nálevu. Poslední cibuli oloupeme a odložíme stranou.
 - 
                                3
Oloupeme 2 jablka, odstraníme jádřince a dužinu se zbytkem cibule najemno nakrájíme. Osmažíme na oleji, přidáme kyselý zelí a vaříme asi 20 minut. Zbylé jablko omyjeme, vykrojíme jádřinec a dužinu nakrájíme na plátky. Zelí upravíme na talíře s plátky masa a jablka a podáváme.