Pečená perlička v hořčičné omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 371 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 212.5 mg
 - Draslík 627.1 mg
 - Vláknina 189.8 mg
 - Vitamín A 189.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm omytá a kůže zbavená prsíčka z perliček (nebo naporcované perličky).
 - 
                                2
Maso vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut. Když do masa píchneme vidličkou, musí vytékat čirá šťáva. Přikryjeme pokličkou a necháme 5 minut odpočinout.
 - 
                                3
V kastrůlku svaříme sherry na polovinu objemu. Přilijeme vývar, znovu odvaříme a přilijeme smetanu. Omáčku povaříme do zhoustnutí.
 - 
                                4
Nakonec do omáčky zašleháme hořčici a nasekanou pažitku. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.