Polévka se zvěřinovými knedlíčky
Suroviny
- 100 g Rohlíky bílé
 - 100 g Houby čerstvé
 - 400 g Srnčí plec
 - 150 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 l Hovězí vývar základní
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 708 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 180 mg
 - Draslík 449.2 mg
 - Vláknina 2927.6 mg
 - Vitamín A 2927.6 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rohlíky namočíme do mléka, vymačkáme a umeleme se srnčím pleckem. Do masa vmícháme vejce, mouku, špetku soli a strouhanku. Z těsta tvarujeme malé knedlíčky, vkládáme do vroucího vývaru a vaříme zhruba pět minut. Poté knedlíčky děrovanou sběračkou vyjmeme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Houby nakrájíme a podusíme.
 - 
                                3
V silnostěnném hrnci na másle s olejem zpěníme cibuli, přimícháme mletou papriku a zalijeme vývarem, v němž jsme vařili knedlíčky.
 - 
                                4
Když se vývar začne vařit, přidáme prolisovaný česnek, zbylou sůl, pepř, houby a zašleháme jíšku připravenou z másla a hladké mouky. Polévku alespoň patnáct minut povaříme na mírném plameni. Před koncem vaření vložíme do polévky knedlíčky, aby se prohřály.