Polévka s hrachem a zvěřinou
Suroviny
- 50 g Houby sušené
 - 500 g Kančí plec
 - 30 g Paprika mletá sladká
 - 300 g Hrách loupaný
 - 600 ml Voda pitná
 - 100 ml Voda pitná
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 358 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 8 mg
 - Draslík 457.9 mg
 - Vláknina 10752.4 mg
 - Vitamín A 10752.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrách necháme namočený přes noc ve vodě, poté ho uvaříme doměkka, scedíme a přepasírujeme. Usušené houby namočíme, poté udusíme, scedíme a pokrájíme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, maso nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Na sádle zpěníme cibuli, vmícháme maso a restujeme. Poté přidáme mletou papriku, pepř, promícháme, přilijeme vývar a pomalu vaříme, až je maso měkké.
 - 
                                3
V silnostěnném hrnci usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, zašleháme do ní postupně vývar a povaříme zhruba čtvrt hodiny, vývar občas promícháme od dna, aby se nepřichytil. Do vývaru přidáme česnek, prolisovaný hrách, přilijeme maso s vývarem, houby, sůl a majoránku. Polévku ještě asi lehce provaříme.