Tagliatelle se zaječím ragů
Suroviny
- 400 g Zaječí maso
 - 50 g Pancetta
 - 400 g Tagliatelle
 - 100 ml Víno bílé
 - 125 ml Masový vývar
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 100 g
 - Sodík 508 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 7206 mg
 - Draslík 518 mg
 - Vláknina 3959.8 mg
 - Vitamín A 3959.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zaječí maso očistíme, omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Nakrájíme na menší kousky. Cibuli, celer a mrkev oloupeme. Cibuli nakrájíme najamno. Celer a mrkev opláchneme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme a dužinu pokrájíme na kousky. Pancettu nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej a přidáme pancettu. Osmahneme ji a přidáme zaječí maso, které opečeme ze všech stran. K opečenému masu přidáme nakrájenou zeleninu a podusíme.
 - 
                                3
Směs okořeníme tymiánem a pepřem, osolíme. Vše podlijeme bílým vínem a masovým vývarem. Takto připravené ragů pod pokličkou podusíme na mírném ohni asi 1 hodinu a dvacet minut.
 - 
                                4
Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.
 - 
                                5
K uvařeným těstovinám přidáme zaječí ragů a promícháme.
 - 
                                6
Vše upravíme na talíře a teplé podáváme.