Zvěřinový guláš s becherovkou
Suroviny
- 400 g Kančí kýta
 - 400 g Jelení kýta
 - 200 g Vepřový bok uzený
 - 900 g Cibule
 - 150 g Sádlo škvařené
 - 50 g Olej slunečnicový
 - 25 g Paprika mletá sladká
 - 15 g Feferony
 - 300 g Paprika červená
 - 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 50 g Kečup ostrý
 - 10 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 4 g Majoránka
 - 3 g Kmín drcený
 - 120 g Křen
 - 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 60 ml Becherovka
 - 200 ml Víno červené
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1475 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 91.9 mg
 - Draslík 1022.3 mg
 - Vláknina 12964 mg
 - Vitamín A 12964 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 112.7 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odblaněnou kančí a jelení kýtu nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, uzený bůček bez kostí na kostičky, feferonku zbavíme semínek a nasekáme na jemno, papriky bez jádřinců rozkrájíme na slabší proužky, nakládaná rajčata scedíme a trochu pokrájíme, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej se sádlem, přisypeme cibuli, usmažíme dozlatova. Přidáme všechno maso, osolíme, okmínujeme, opepříme, posypeme mletou paprikou a krátce osmahneme. Podusíme ve vlastní šťávě. Přisypeme papriky, přidáme rajčata, česnek, feferonku, kečup, podlijeme červeným vínem, pivem, becherovkou a dodusíme. Podle potřeby podléváme pivem a vínem. Na závěr guláš ovoníme majoránkou, provaříme a odstavíme. Díky množství cibule a paprik by měl být guláš dostatečně hustý sám o sobě.
 - 
                                3
Porce rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným křenem a podáváme.