Srnčí paštika s bůčkem
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
 - 150 g Celer bulvový
 - 100 g Cibule
 - 600 g Chléb konzumní
 - 150 g Mrkev kořen
 - 100 g Pórek
 - 200 g Slanina vepřová
 - 20 g Sůl
 - 30 g Sádlo škvařené
 - 2 g Bobkový list
 - 4 g Nové koření celé
 - 2 g Muškátový oříšek
 - 700 g Vepřový bok
 - 2 g Tymián sušený
 - 4 g Jalovec
 - 2 g Hřebíček
 - 4 g Pepř černý celý
 - 80 g Paprika červená
 - 100 g Petržel kořen
 - 2 g Estragon
 - 400 g Játra srnčí
 - 700 g Srnčí maso
 - 5 g Česnek sušený
 - 6 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 74 g
 - Sodík 827 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 215.9 mg
 - Draslík 445.8 mg
 - Vláknina 3077.7 mg
 - Vitamín A 3077.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí maso, srnčí játra, vykostěný bůček a slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do pekáčku, osolíme, okořeníme jalovcem, celým pepřem, novým kořením, tymiánem, hřebíčkem, bobkovým listem, sušeným česnekem, estragonem, muškátovým oříškem. Promícháme, mrkev, celer, petržel nastrouháme nahrubo, pórek s cibulí nakrájíme nadrobno, všechnu zeleninu s jednou lžící sádla přimícháme k masu, vložíme do trouby a upečeme doměkka.
 - 
                                2
Vybereme celé koření a obsah pekáčku umeleme na masovém strojku. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky, papriku bez jádřince na nudličky. Vejce s paprikou přimícháme k mleté paštice.
 - 
                                3
Formu na paštiky vysteleme plátky anglické slaniny, naplníme paštikou, povrch zakryjeme zbylými plátky slaniny a dáme do lednice vychladit a ztuhnout. Ztuhlou paštiku vyklopíme, nakrájíme a podáváme s chlebem.